AjurVeda – radionica 09.decembar 2017.

Šta je AjurVeda?

ajurveda

AjurVeda

AjurVeda je znanje o celokupnom opsegu života. Teži se postizanju savršenog zdravlja, kako duhovnog i mentalnog, tako i telesnog i socijalnog. Naziv AjurVeda je složenica izvedena od dva pojma iz Sanskrita-Ajus, što znači život i Veda, što znači znanje.

Kao umetnost svakodnevnog življenja, AjurVeda podrazumeva brigu o dnevnoj rutini, usklađenost sa Prirodom, pravilno odmeren intenzitet i smenu odmora i aktivnosti, redovnu meditaciju, telesne vežbe i ishranu predviđenu ličnim konstitucionalnim tipom, kao i druge prijatne i povoljne stvari u društvenom okruženju.

Kada život izađe iz ravnoteže, kada se pojave simptomi bolesti, tada nastupaju principi i praksa AjurVedske medicine. Osim što brine o uravnoteženosti života u svakom aspektu, AjurVeda je tu i da svojim načinima, vrati narušeni balans koji ugrožava zdravlje.

Gde i kako možete saznati više?

ajurveda

Aromaterapija

Imali ste priliku da se sretnete sa AjurVedskom kuhinjom, čuli ste o metodama AjurVede u balansiranju životnih rutina, zainteresovali ste se, ali ne znate gde i kome da se obratite za još informacija, za radionice i sve ono što bi vas moglo zanimati kako bi počeli da praktikujete i sami, i tako dovedete sebe u taj balans, koji nam je u današnje vreme svima prekopotreban, ali teško dostižan.

Gost naše radionice, gospodin Branko Čičić, učitelj transcedentalne meditacije, konsultant ajurvede i predsednik Fonda „Organska Srbija“, samo je jedna od osoba, koje sebe može nazvati stručnjakom u ovoj oblasti. Kroz naše radionice i druženje sa gospodinom Brankom, saznaćete koji ste konstitucionalni tip, kakva ishrana i telesna aktivnost vam shodno tome odgovara, gde grešite, ali i kako da to ispravite, kako bi vaš život u celosti dostigao ravnotežu i sklad.

U Centru Life-Style redovno će nastaviti da se održavaju AjurVeda radionice. Dok će radionica jedan put biti posvećena ajurvedskom kuvanju, sledeći put će njena tema biti aromaterapija ili meditacija. Svakako, možemo vam obećati raznovrstan i koristan sadržaj, sa istaknutim imenima AjurVede sveta.

Naša radionica

Druga po redu, AjurVeda radionica, u centru Life-Style, održana je 09. decembra 2017. godine. Na radionici smo se  bavili ajurvedskom kuhinjom. Meni radionice sastojao se od jela za čiju su pripremu korišćeni basmati pirinač, povrće, crveno sočivo, jabuke i banane. Za posebne arome i intenzivne ukusne, korišćeni su brojno suvo i sveže začinsko bilje poput kumina, korijandera, kurkume, čilija, cimeta i đumbira.

Naš gost, malopre spomenuti, gospodin Branko, naučio nas je pripremi jednog toplog, ukusnog obroka. Obrok kakav je pripremljen na radionici, po AjurVedi je uravnotežen i zasitan obrok od zdravih namirnica. Bareni basmati pirinač i grilovano povrće uglavnom znamo svi da pripremimo. Znamo, takođe i da je to zdrav i niskokaloričan obrok. Ipak, znamo da postoje i ukusnije stvari za jelo. Tu nastupa naš gost, koji svoje znanje i iskustvo predstavlja u punom sjaju. Varivo od crvenog sočiva, oplemenjeno bogatim ukusima začina novost je za vašu kuhinju, sigurni smo. Posebno uzbuđenje polaznika izaziva čatni od jabuke i banane. Prava egzotika za vaša nepca.

Naše radionice, biće blagovremeno najavljivane i sve interesantnije. Pratite nas i ne propustite mogućnost da steknete nova znanja koja će oplemeniti vašu ishranu, uravnotežiti vašu svakodnevnicu i doneti vam zdravlje. 

2017-12-23T09:34:49+00:0017. decembra 2017.|Radionice, Tečaj ajurvedskog kuvanja|

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.